Guld

Guld räknas till en av de säkraste råvarorna man kan invetserar i. Hur kan det komma sig? Jo, eftersom många anser att när det råder ekonomiska kriser och inflation är guldet “immunt” och därmed överlägset säkrare än alla värdeppaper när det råder ekonomisk kris.

Experter uppskattar att det fortfarande finns omkring 55.000 ton guld i marken. Guldproduktion i Sydafrika, finns det inte mycket kvar av. Den en gång blomstrande gruvproduktion har gått till historieböckerna. Problemet med att gräva efter guld är att man måste hela tiden gräva djupare tunnlar för att komma till det befintliga guldet.

Att handla med Guld idag är ganska enkelt, det finns flera olika mäklare på nätet som erbjuder handel med Guld och andra ädelmetaller. Guld är kanske inte lika volatilt som valutor, men det är fortfarande spännande att handla med guld. Vissa sajter kräver inte en jättestor insöttning för att komma igång, men det är klart, vill man tjäna större summor pengar så måste man riskra mer kapitel så enkelt är det. När man väljer en sajt för handel med guld så är det viktigt att man väljer en mäklare med licens, helst från ett EU-land. På nätet finns det flertalet seriösa mäklarre som kan erbjuda handel med flera olika ädelmetaller. Det är dock viktight att man håller sig uppdaterad och följer värdet av guldet kontinuerligt och äljer vid rätt tidpunkt.